Ковид налази и Северна Корея. А Ким Чен-ун  заяви на

...
Ковид налази и Северна Корея. А Ким Чен-ун  заяви на
Коментари Харесай

Ковид налази Северна Корея. Ким Чен-ун в шок

Ковид налази и Северна Корея. А Ким Чен-ун  заяви на специфична среща по тематиката, че разпространяването на болестта е огромен потрес.

Страната, която призна тази седмица за първите си случаи на ковид от началото на пандемията преди повече от две години, заяви за над 174 хиляди души с " нараснала температура ". 21 от тях са умряли, предадоха международните организации.

Асошиейтед прес отбелязва, че болестта се популяризира бързо в Северна Корея от края на предишния месец. В затворената комунистическа страна са регистрирани общо повече от 524 хиляди души с " нараснала температура ". Над 243 хиляди от тях към този момент са се възстановили, а 27 са умряли, съобщи Българска телеграфна агенция.

В четвъртък севернокорейските управляващи постановиха локдауни в цялата страна. Няма обаче признаци да е подхванато подробно тестване или лечебна акция, отбелязва Ройтерс.

На среща, отдадена на битката против болестта, държавният началник Ким Чен-ун назова разпространяването на болестта " огромен потрес ". Той прикани за единение сред властта и народа, с цел да бъде нормализирана епидемиологичната конюнктура допустимо най-бързо.

Предвид ограничавания потенциал на Северна Корея за осъществяване на проби, огласените числа евентуално са единствено част от броя на всички случаи, означават специалисти. Ако Северна Корея не успее да овладее разпространяването на Ковид-19, това може да има опустошителни последствия, предизвестяват те, изтъквайки обстоятелството, че здравната система на страната е в неприятно положение, а 26-те милиона нейни поданици не са имунизирани против причиняваното от новия ковид заболяване, отбелязва АП.

Севернокорейският водач сподели, че страната му ще схване китайския модел за битка със болестта. Убеден съм, че ще можем да " победим това зловредно инфекциозно заболяване в най-кратки периоди ", съобщи Ким Чен-ун.

Китай е единствената огромна стопанска система, водеща политика на " нула коронавирус ". В страната обаче има многочислени огнища на коронавирусния вид Омикрон, макар строгите локдауни и всеобщите тествания на популацията, отбелязва Франс прес.

Северна Корея бе една от първите страни, затворили границите си след появяването на новия ковид в прилежащ Китай - още през януари 2020 година Тя дълго време се хвалеше, че не позволява разпространяването на болестта на своя територия.

Севернокорейските управляващи не са огласили какъв може да е източникът на епидемиологичния гърмеж, само че основан в Сеул уеб страница, който се базира на източници в Северна Корея, заяви нощес, че някои студенти от университета в Пхенян са дали позитивен тест за коронавирус след присъединяване в събитие по случай 1 май, на което е участвал и севернокорейският водач Ким Чен-ун. Студентите имали родственици, които работят в областта на търговията с Китай, и може да са популяризирали вируса, откакто са посетили родните си градове в покрайнините на столицата Пхенян, показва интернет уеб сайтът Дейли Наказателен кодекс (Daily NK), цитирайки източник в Пхенян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР